ASKERİ KIYAFET DIŞINDA LAZIM OLAN MALZEMELER

15.06.2017

Askere gidecek olan herkesin büyük derdi olan giderken götürülecekler, alınması gereken şeylerin neler olduğudur. Bu durumda her kafadan çıkan sesler de karışık olan kafaları daha da karıştırır. Askere gitmeden önce alınması gerekenlerden önce askere gittiğinizde ere neler verileceğidir. Askeri kıyafet, fanila, çorap, bot, çamaşır gibi malzemeler askere gitmeden önce alınmalı mıdır? Bunu bilerek hareket etmek en doğusu olacaktır.

Askeri kıyafet askerde malzemeler birliğe ve birliğin bulunduğu yerin mevsimine göre değişiklik göstermektedir. Teslim edilen malzemeler arasında 1 tane parka, apoletsiz 1 tane elbise yani apoletsiz askeri kıyafet, apoletsiz 1 tane gömlek, Hem yazlık he kışlık bir şapka, 1 tane eşofman takımı, 1 tane pijama takımı, kışlık veya yazlık bot, 1 tane spor ayakkabı, 1 tane terlik, 2 tane kışlık ya da yazlık çorap, 2 tane don, 1 adet yün içlik, 2 tane fanila, 1 tane eldiven, 1 tane atlet, 1 tane palaska, 1 tane çanta, 1 tane diş fırçası, 1 tane banyo havlusu, 1 tane yüz havlusu, 1 tane banyo şortu, 1 tane spor şortu, her ay 200ml şampuan, 2 tane künye levhası, 1 tane zincir, aylık 4 tane permatik ve 1 tüp traş köpüğü, 1 adet nefte bulunmaktadır.

Öncelikle olarak bu malzemeler sayıca az olduğu için bazılarına daha çok ihtiyaç duyabileceksiniz. Bu nedenle de bolca iç çamaşırı götürmeniz temizliğiniz için oldukça yararlı olacaktır. Yedek çamaşır fazlalığı durmadan çamaşır yıkamakla uğraşmanızı engelleyecektir. Renk konusu da her komutan ve birliğe göre değişiklik gösterdiğinden işinizi garantiye almak için beyaz ve parlak bir çamaşır olmamasına dikkat edin.

Askeri kıyafet konusunda sıkıntı yaşamayacaksınız ancak temizlik malzemeleri az ve ucuz malzemelerden oluştuğu için dışarıdan kaliteli temizlik malzemeleri götürmeniz yararınıza olacaktır. Ayrıca askeri kantinlerde de sınırlı örün olduğundan en iyisinin dışarıdan almak olduğunun unutulmamamsı gerekir.

Diğer en önemli malzeme ise pudradır. Askeri kıyafet kalınlığı ve ağırlığı nedeni ile günlük yapılan eğitim sırasında pişik oluşumuna neden olabilmektedir. Bu nedenle de pudra sizin en büyük kurtarıcınız olabilir. Mutlaka dışarıdan pudra temin etmenizde yarar var. Kalabalıkta, gürültüde ve ışıkta uyuyamayanlar için göz bandı ve kulak tıkacı da temin etmek çok yarar sağlayacaktır. Hırsızlık olaylarına karşı boyna takılan askılı cüzdan da büyük kurtarıcı olabilir. Askeri kıyafet ve diğer malzemelerin diğer askerlerin malzemeleri ile karışmaması değil mutlaka fermuarlı bir çamaşır filesi işinize çok yarayacaktır.

Tümü

İLETİŞİM

Talatpaşa Mah. Pazar Yolu Cd. No:2/19
+90 (212) 603 04 24 +90 (542) 748 47 37
[email protected]